Privacy Policy

Just Host respecteert je privacy. Zo worden je gegevens uitsluitend gebruikt om onze dienstverlening soepel en eenvoudig te laten verlopen en worden alleen gegevens aan derden verstrek voor zover dat strict noodzakelijk is in het kader van het laten functioneren van je afgenomen diensten.

Bedrijfsgegevens

Just Host
Saturnusstraat 60 / Unit 96
2516AH  Den Haag
E-Mail: support@justhost.nl

Welke gegevens worden verzameld?

Bij het plaatsen van een bestelling, vragen we om deze gegevens:

  • Bedrijfsnaam (indien van toepassing)
  • KvK nummer (indien bedrijf)
  • BTW-nummer (indien bedrijf)
  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Banknaam en IBAN nummer (indien wordt afgerekend middels automatische incasso)
  • In sommige gevallen (zoals bij registratie van een .nu of .es domein) een ID-kaart nummer.

Daarnaast worden de volgende gegevens bewaard:

  • Aankoopgeschiedenis
  • Logingegevens

Waar worden deze gegevens voor gebruikt?

  • Om de bestelling mogelijk te maken en je op de hoogte te houden van de status van je bestelling
  • Om je op de hoogte te houden van je producten, waaronder de verlenging en het beëindigen daarvan
  • Bankgegevens worden enkel gebruikt voor het uitvoeren van automatische incasso’s
  • Je e-mailadres wordt gebruikt voor communicatie bij supportvragen
  • Je e-mailadres wordt tevens gebruikt voor interne mailings. Via interne mailings word je op de hoogte gehouden van bijzonderheden zoals prijsaanpassingen, aanpassingen in de algemene voorwaarden, veranderingen op de server waarop je diensten worden gehost, nieuwe wet- en regelgeving die belangrijk voor je kan zijn en aanverwant. Interne mailings worden nimmer gebruikt voor commerciële boodschappen
  • Je telefoonnummer wordt door ons alleen gebruikt indien communicatie per e-mail niet wenselijk is. Denk aan problemen met je producten of het hulp bieden bij het instellen van je producten op je eigen apparatuur
  • Bij het registreren van domeinnamen worden je gegevens gebruikt voor het vastleggen van domeinen bij registrars
  • Je aankoopgeschiedenis wordt bewaard ten behoeve van wettelijke administratieve verplichtingen en voor je eigen inzage in de bestelhistorie.
  • Logingegevens worden vastgelegd om je toegang te kunnen geven tot je eigen klantenpanel en hostingpakket
  • IP-adres wordt gebruikt om eventuele BTW- en identiteitsfraude te kunnen opsporen.

Inzage en aanpassing van gegevens

In het klantenpanel van Just Host kun je op elk moment bekijken welke persoonsgegevens aan je klantaccount gekoppeld zijn en deze meteen bewerken als ze onjuist zijn. Het is ook mogelijk om een correctie- of verwijderverzoek in te dienen door een e-mail te sturen naar support@justhost.nl.

In het klantenpanel kun je je eventueel afmelden voor interne mailings. Je wordt dan echter niet langer op de hoogte gehouden van de informatie waarvoor deze mailings worden gebruikt.

Op elk moment kun je ons verzoeken een export te maken van je geregistreerde persoonsgegevens in .csv formaat. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Ben je geen klant meer van Just Host en wil je dat je gegevens niet alleen gearchiveerd worden maar ook geanonimiseerd, in het kader van het recht om ‘vergeten’ te worden? Stuur een e-mail naar support@justhost.nl en het wordt binnen 48 uur voor je in orde gemaakt. Je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer worden dan verwijderd uit het klantenpanel en afgewikkelde tickets worden verwijderd. Persoonsgegevens in facturen en domeinnaam-contacten worden verwijderd mits er geen wettelijke bewaartermijn meer op rust.

Bovenstaande gegevens worden bewaard zolang het nodig is om onze dienst aan je te leveren en/of je ingeschreven bent voor de interne mailing.

Derden

Just Host zal je persoonsgegevens nooit aan derden verkopen en deze uitsluitend in het kader van de uitvoering van je bestelling aan betrokken derden verstrekken. Ingeschakelde derden en medewerkers van Just Host hebben in het kader van de dienstverlening inzage in je gegevens, maar zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

Cookies

‘Cookies’ zijn kleine stukjes informatie die in je browser worden opgeslagen. Just Host gebruikt cookies om je te kunnen herkennen bij een volgend bezoek van onze website en het klantenpanel. De cookies stellen ons in staat om belangrijke informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren.
Daarnaast worden cookies gebruikt om je sessie in de bestelprocedure en het klantenpanel bij te houden, zodat alleen jij toegang hebt tot je eigen klantaccount.

Het is uiteraard mogelijk om je browser zodanig in te stellen dat je geen cookies meer accepteert. Het is dan niet meer mogelijk om in te loggen op het klantenpanel of bestellingen te plaatsen.

Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om gegevens te verzamelen over het bezoekersgedrag op onze website. Om websitebezoekers meer invloed te geven over hoe hun gegevens worden verzameld door Google Analytics, heeft Google de Google Analytics Opt-out Browser Add-on ontwikkeld. De add-on communiceert met het Google Analytics JavaScript (ga.js) om aan te geven dat er geen informatie over het websitebezoek mag worden verzonden naar Google Analytics.

Enkele keren per jaar maken we gebruik van Mouseflow om random een reeks websitebezoeken als screenflow op te nemen om na te gaan of er onduidelijkheden in de website zitten of dat er onderdelen niet goed functioneren. Hierbij worden technische gegevens gelogd zoals schermgrootte, besturingssysteem, browsertype en -versie en vanuit welk land / plaats de website is bezocht. Het loggen van IP-adressen hebben we in Mouseflow uitgeschakeld, die zijn voor het doel waarvoor we deze functie gebruiken niet van belang. We gebruiken deze informatie om de website waar nodig en mogelijk te verbeteren en verduidelijken. Mocht je willen blokkeren dat jouw bezoek in Mouseflow wordt gelogd dan kan dat: ga naar https://mouseflow.com/opt-out/ om je ervoor af te melden. Afgemelde bezoekers worden niet meegenomen in de opnamen.

Klacht indienen

Je kunt bij ons een klacht indienen over de verwerking van je persoonsgegevens door een e-mail te sturen naar support@justhost.nl. Op grond van de privacywet heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijziging van privacybeleid

Just Host behoudt zich het recht voor dit privacybeleid te wijzigen of aan te vullen.

Wijzigingen gelden ook ten aanzien van reeds gesloten overeenkomsten met inachtneming van een termijn van 30 dagen na bekendmaking van de wijziging op de website van Just Host of per elektronische berichtgeving.

Wijzigingen van ondergeschikt belang kunnen te allen tijde worden doorgevoerd.

Mocht je vragen hebben over ons privacybeleid, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je graag als je informatie nodig hebt over je persoonsgegevens of deze wil wijzigen. Mocht ons privacybeleid wijzigen, dan vind je op onze website altijd de meest recente versie.

Heb jij onze mobiele app al op je smartphone staan?
Bekijk details